Aamulehdessä artikkeli…

(Kuva: Emil Bobyrev, Aamulehti, 9.10.2017)

Alkusyksyn mieluisa yllätys oli, kun Aamulehden toimittaja Juha Sihto otti yhteyttä ja sovimme haastattelun idylliseen Kahvila Amurin Helmeen, joka sijaitsee museokorttelissa samaisessa kaupunginosassa. Toinen vaihtoehto olisi ollut Tampereen kauppahalli, mutta logistisista syistä päädyimme lopulta Amurin Helmeen. Haastattelu julkaistiin 8.10. Aamulehden verkkosivuilla ja 9.10. itse lehdessä. Jutussa kerrotaan, että kirjoitin Hukkuneet-kirjaa 2 vuotta, mutta siinä meni kyllä oikeasti viisi kuukautta. Osoite haastatteluun on tässä:

https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/viisikymppiseksi-paatin-yrittaa-sitten-saisi-riittaa-ylojarvelaisen-jaakko-melentjeffin-esikoisdekkari-syntyi-vuosien-vaannon-jalkeen-200416066/

Kun Hukkuneet tuli painosta 22.2.2017 ja lähti kirjakauppoihin ja hiljalleen seuraavina viikkoina kirjastojen hyllyihin, saatoin vain toivoa, että kirja löytäisi lukijoita. Pirkanmaan kirjastojen PIKI-verkkokirjaston sivustoilta voi seurata kirjojen lainausmääriä, ja olenkin pitänyt silmällä, miten Hukkuneet on liikkunut lainauksissa kotikonnuillani. Varovaisissa haaveiluissa oli, että esikoiskirja löytäisi PIKI:ssä huimaavat 500 lainaajaa, mutta saatoin vain optimistisesti toivoa sitä. Tällä viikolla tuli sitten täyteen 500. lainaus, joten on lukijoille kiitosten paikka ja samalla lainausmäärän innoittamana hiukan ilakoin: jippii.

Kulunut syksy on vierähtänyt sosiaalityön ohessa kirjan itsenäisen jatko-osan kirjoittamisessa, jonka sain valmiiksi hiljattain. Viimeistelen ensimmäistä versiota vielä hetken, ja sen jälkeen käsikirjoitus lähtee kustantajalle ihmeteltäväksi. Tällä hetkellä asetelma jatko-osan suhteen näyttää siis lupaavalta. Lokakuun loppuun mennessä kirjoitan myös novellin ensi vuonna julkaistavaan juhannusantologia 2:een. Ensimmäistä juhannusantologiaa – Juha Mäntylä & Arttu Tuominen (toim.): Koivulehto – valon ja varjon tarinoita – voi ostaa Booky.fi -verkkokirjakaupasta.

Näissä tunnelmissa toivotan teille kaikille varjelusta alkavaan viikkoon – mitä ikinä se pitääkään sisällään.

(Kuva: Emil Bobyrev, Aamulehti, verkkosivut, 8.10.2017)