Helmikuun kuulumisia

On taas aika päivittää hieman kuulumisia, kun tuo tammikuukin ehti soljahtaa ohitse lähes huomaamattomasti. Pari ensimmäistä viikkoa vuodenvaihteen jälkeen kuluivat vielä intensiivisesti käsikirjoituksen viimeistelyn parissa, kunnes katsoin tekstin olevan valmis kustantajalle lähetettäväksi. Ja sen myötä alkoi jälleen kerran odottaminen…

Mutta mikäs tässä on odotellessa, kun posti toi niinkin mukavia uutisia kuin Hukkuneet-kirjan saksankielisen laitoksen kustannussopimuksen. Kirja julkaistaan ensi syyskuussa Zürichissä, joten tiedossa on sitten matka Sveitsiin kirjan julkistamistilaisuuteen. Sen verran voin tässä vaiheessa raottaa yksityiskohtia, että kirja tulee ilmestymään nimellä Die Ertrunkenen.  Kirjan julkkareiden jälkeen kierrämme kustantajan kanssa viikon verran ympäri Sveitsiä esittelemässä kirjaani. Jotenkin tajunta ei vielä osaa käsitellä sitä, että syksystä lähtien kirja on oikeasti luettavissa saksankielisellä alueella.

Valokuva: Laura Vesa

Tammikuun loppupuolella ilmestyi haastatteluni Talentia-lehdessä, jossa kerron työstäni sosiaalityöntekijänä ja kirjailijana. Toimittaja Iita Kettunen on kyllä kirjoittanut todella hienon artikkelin, siitä hänelle kiitos. Kuten myös kiitos valokuvaaja Laura Vesalle, jonka ehdotuksesta valokuvat otettiin Tampereen Rauhaniemessä. Itse haastattelun voit lukea täältä:

http://talentia.e-julkaisu.com/2018/1/#page=38

Kuva: Laura Vesa

Jotta aika ei kävisi odotellessa pitkäksi, uusin hörhöilyni on podcastin pitäminen: sen nimi on Suomi-dekkareiden podcast ja se on kuunneltavissa osoitteessa: https://suomidekkarit.podbean.com/

Nyt täytyy sitten sanoa, että olen vasta polkaissut podcastin käyntiin, joten antakee armoo! Pari retrolähetystä sieltä jo löytyy, ja ihmeen helposti onnistuin tunkemaan rautakangen paidankauluksesta sisään – kas sen verran jäykkää touhua se lähipiirin korviin oli, eivätkä omatkaan korvat valehdelleet!? Joten jatkossa on toivottavasti luvassa rennompaa ohjelman isännöintiä. Mutta itselläni on ollut ihan hauskaa!

Vielä haluaisin tässä kohtaa sanoa, että nyt kun alkaa lähestyä liki vuosi esikoiskirjan ilmestymisestä, haluaisin kiittää kaikesta palautteesta ja kannustuksesta mitä olen saanut. Erityiskiitos työkavereilleni, jotka ovat tsempanneet minua kovasti. Se nimittäin tuntuu sydämessä asti.

Tässä tämänkertaiset kuulumiset; käykäähän tutustumassa podcastiin…