Porin serkkuja ja jazzia

 Lauantaina vihdoin toteutui odotettu vierailupäivä Poriin, missä tapasimme perhekunnittain kolmen serkuksen voimin. Porin serkkuni Katin ja Jatan olin edellisen kerran nähnyt lapsina eli varovaisesti ottaen nelisenkymmentä vuotta sitten. Veri on sanonnan mukaan vettä sakeampaa, mikä varmasti kätkee vähintäänkin osatotuuden: aivan kuin olisimme viimeksi tavanneet vain hetki sitten. Vieraanvarainen ja lämminhenkinen päivä sai illemmalla kruunukseen tutustumisen vasta avattuun jazzkatuun ja Kirjurinluotoon, missä vierähti parituntinen lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Kirjurinluoto on häkellyttävän upea paikka, minne voisi hyvinkin lähteä viettämään kesäpäivää hyvä kirja eväskorissa ja viltti kainalossa.

Jazzit ovat vasta pääsemässä käyntiin, mutta lauantainakin oli jo jonkin verran väkeä liikkeellä ja ilmaiskonsertti menossa jazzkadulla. Tykkäsi jazz-musiikista tai ei, jo pelkän tunnelman vuoksi Pori Jazz voisi olla oiva kohde viettää päivä tai miksei toinenkin Kirjurinluodon maisemissa.

Jos eväskori, viltti ja kirja lähtisi nyt Kirjurinluotoon, mukana olisi David Baldaccin Aikapommi, Taru Väyrysen Kuuman tuulen aika (Vuorileijonan varjo -sarjan ensimmäinen osa) ja Kielitoimiston Kielioppiopas. Luen niitä kaikkia tällä hetkellä. Hyvä on, valmisteilla oleva Hukkuneiden jatko-osan käsikirjoitus olisi myös korissa. Luen hitaasti ja yleensä kesken on pari, kolme kirjaa oman kirjoittamisen ohella. Norman Mailerin Alastomat ja kuolleet, josta taisin joskus jo mainita, oli yöpöydällä luettavana hisorialliset kolme vuotta. Kirja olikin sitten oikein erinomainen.

Facebookin Dekkariryhmä on suljettu ryhmä, jonne hyväksytään kaikki hakijat. Liityin ryhmään alkuvuodesta ja voin suositella sitä kaikille rikoskirjojen ystäville. Dekkariryhmästä saa hyviä lukuvinkkejä, ja vinkkejä voi antaa myös muille ryhmäläisille. Dekkariryhmää seuratessa olen ihmetellyt, miten ällistyttävän paljon jotkut ihmiset lukevat! Ja sehän on vain myönteinen asia. Luit vähän tai paljon, tervetuloa dekkarien ystävien mukaan.

Muistathan myös tämän:

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 10.-14.7.2017. Tänä kesänä jo 12. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteema on Suomi 100 – Yhdessä.

Viiden päivän aikana SuomiAreenalla järjestetään yli 170 tilaisuutta, joihin osallistuu lähes 950 yhteiskunnallista vaikuttajaa poliitikoista viihdetähtiin.