3.2.2019

Kustantajalta tuli loppuviikosta yllättävä tieto, että Papin kosto julkaistaankin miltei kuukautta ilmoitettua aiemmin eli jo 28.2. Huhheijaa, siihenhän on aikaa enää reilut kolme viikkoa! Käytännössä kirja voi tulla painosta jopa sitäkin aiemmin, sillä viimeksikin sain tekijänkappaleen postissa ennen virallista julkaisuajankohtaa. Tunnelmat ovat jotakuinkin hämmentyneet, sillä kaikkine käänteineen pari vuotta kestänyt kirjaprojekti on tulossa aivan kohta päätökseensä. Kirja on valmis. Julkaisun jälkeen on lukijoiden vuoro jatkaa matkaa kirjan kanssa. Esikoiskirjani  Hukkuneet julkaistiin maaliskuussa 2017, enkä ole vielä lukenut sitä oikeana valmiina kirjana. Luen sen vielä jonain päivänä, mutta vielä ei ole kertynyt riittävästi etäisyyttä sen kirjoitusprosessiin, jolloin myös luin sitä läpi lukemattomat kerrat keskeneräisenä ja lopulta valmiinakin viimeistelyvaiheessa. En kyllästynyt siihen koskaan. Mutta haluan lukea sen valmiina kirjana vasta sitten, kun aika on siihen kypsä. Ehkä luen sitten samalla kertaa myös Papin koston, ovathan ne yksi iso tarina siitä huolimatta, että ne ovat itsenäisiä kertomuksia.

Hukkuneiden sveitsiläinen kustantaja Antium Verlag julkaisi Facebookissa SVFF:n (SCHWEIZERISCHE VEREINIGUNG DER FREUNDE FINNLANDS, https://svff.ch/) uutisen, jossa esiteltiin v. 2018 saksankielellä julkaistut suomalaiset kirjat. Laitan tähän oheen listan suomalaisista kaunokirjoista:

Vuonna 2019 sveitsiläinen Antium Verlag (https://antiumverlag.ch/) julkaisee seuraavat suomalaiset kaunokirjat saksankielellä: Antti Tuuri: Strasse Ins Paradies (Ikitie), Helena Väisänen: Farmaberg (Kuoleman tuoksu) ja Mika Hentunen: Suworows Schatz (Attan aarre).  Vuonna 2018 toimintansa aloittanut Antium Verlag on jo nyt merkittävin suomalaista kaunokirjallisuutta saksankielellä julkaiseva kustantamo. Yhteistyö Antium Verlagin kanssa on ollut hieno kokemus! Tässä muisto viime syyskuulta, kun vietin puolitoista viikkoa Sveitsissä Die Ertrunkenen-kirjani (Hukkuneet) julkaisukiertueella:

Tällä hetkellä kirjoitan erillistä toimintajännärin käsikirjoitusta, jota olen työstänyt jo jonkin aikaa ja valmistunee maaliskuun loppuun mennessä. En ole vielä päättänyt, milloin lasken sen käsistäni kustantamoon saakka vai haluanko editoida sitä myöhemmin kenties lisää. Hukkuneet ja Papin kosto taas ovat NORDSA-sarjaa, joka tulee saamaan myös jatkoa: Aloitan loppukeväästä kirjoittamaan tähän sarjaan kolmatta osaa, jonka juoni on jo suunniteltuna (olen siitä suorastaan täpinöissäni). Paula Korhonen, Annmari Akselsson, Kalle Nordin ja kumppanit tulevat siis palaamaan Papin koston jälkeenkin ratkomaan rikoksia Pohjoismaissa. Tällä hetkellä NORDSA-sarja on sellainen lempilapseni, jota haluaisin kirjoittaa pidempäänkin ja miksen kirjoittaisi. Tämän toisen julkaistavan kirjan myötä hyvästelen esikoiskirjailijuuden ja uskaltaudun kutsumaan tästä lähtien itseäni kirjailijaksi. Unelmani kirjoittajana on täyttynyt, mutta matka on vasta alussa. Elämä osaa olla… yllätyksellinen. Ennen kaikkea olen jokaiseen uuteen aamuun herätessäni kiitollinen vaimolleni ja läheisilleni kaikesta tuesta, kiitollinen kustantajalleni ja suunnattoman kiitollinen jokaiselle lukijalle.

Viime viikko oli työmatkapyöräilystä huiliviikko yhtä päivää lukuun ottamatta. Se teki hyvää, sillä kroppa ja mieli olivat hieman väsyksissä. Akut on vaihteeksi ladattu ja uuteen työviikkoon lähden taas pyöräileminenkin mielessä. Huomenna maanantaina näyttäisi olevan ihanteellinen keli pyöräilyyn, mutta tänään sunnuntaina satoi Ylöjärvellä tukevasti lunta. Päivän piteneminen näkyy jo mukavasti sekä aamulla että iltapäivästä, joka on myös todella piristävää ja tuo jaksamista. Kesää kohti mennään uudet tarinat mielessä. Kiitos, kun jaksoit tulla tänään lukemaan blogiani.

Mutta hei, juuri nyt täytyy odotella vielä kolmisen viikkoa uuden kirjan ilmestymistä. Olet tervetullut mukaan Papin koston matkalle, ja jos et vielä ole lukenut Hukkuneita, ehdit sopivasti vielä tutustumaan siihen, ennen sen itsenäisen jatko-osan julkaisemista! Ja vaikka olisit jo lukenut sen, on hyvä kerrata tapahtumat, niin pääset mahdollisimman täysipainoisesti nauttimaan Papin koston yllätyksellisistäkin käänteistä.

Jaa sosiaalisessa mediassa: