10.3.2019

Jälleen kerran ollaan sunnuntaissa, josta on näemmä jo tullut maanantaiblogini vakiintunut julkaisupäivä. Sunnuntai on blogin lisäksi myös siivouspäivä, vaikka olisikin hyvä juuri tämä nimenomainen viikonpäivä pyhittää lepopäiväksi. Jos miettii viikkosykliämme, niin tällä hetkellä lauantai on kuitenkin kaikkein lähimpänä lepopäivää. Että tällaisella johdannolla tämänkertaiseen blogiin.

Ensin tuoreet kuulumiset Papin koston liepeiltä: Seurailen internetistä verkkokirjastojen sivustoja, ja Papin kosto on ilahduttavasti lainattavissa jo lähes kaikissa kirjastoissa ympäri Suomea. Torstaina töiden jälkeen kävin Tampereella piipahtamassa parissakin kirjakaupassa, ja Hämeenkatu 18:ssa Suomalaisen Kirjakaupan pöydältä löytyi useampikin kappale Papin kostoa esillä. Ex-työkaverini Jouni, josta tuli shakkikaverini, lähetti lauantaina valokuvan Tampereen Akateemisesta Kirjakaupasta, jossa kirjani oli varsin jännittävässä seurassa:

Tästä päästäänkin hyvänä aasinsiltana Jounin uutukaisen kirjan Osalliseksi onnellisuudesta (Duodecim, 2019) kirjan julkkareihin, jotka pidettiin viime perjantaina hänen hyvän ystävänsä, yritysvalmentaja Jari Saarenpään (https://luontaisettaipumukset.fi/valmentaja/jari-saarenpaa/), isännöimänä Tampereella. Vie hiiri (tai sormesi, jos käytät puhelinta tai tablettia) rohkeasti linkin päälle, jolloin voit klikkaamalla avata sen erilliseen välilehteen. Oli mukava tutustua Jariin. Jounin kirja puolestaan on tässä:

Julkkareissa olisimme viivähtäneet paljon pidempäänkin, varsinkin kun tutustuin siellä Jounin toiseen shakkikaveriin ja lapsuudenystävään Simoon, jonka kanssa jutut karkasivat alta aikayksikön shakin kiehtovaan maailmaan. Noh, olemme jo Simon kanssa verkostoituneet chess.com:ssa, ja kenties myöhemmin tulee tilaisuus muutamaan kevyeen peliin netin välityksellä ja kesämmällä ihan shakkilaudan ääressä. Tapasimme julkkareissa myös vaimoni serkun Pia-Christina Rothin ja miehensä Marcon. Edellisestä kohtaamisesta olikin jo tovi, joten päivitimme samalla hieman kuulumisia. Alla olevat valokuvat ovatkin Pia-Christinan ottamia, joista kiitos hänelle! Ensin Jouni signeeraa kirjaansa:

Ja sitten ajanmukainen porukkaselfie, jossa vasemmalta lukien: Pia-Christina, vaimoni Anne, allekirjoittanut ja Marco:

Kiittelen ehkä liikaakin kaikkia kaikesta, mutta juttu nyt vain on niin, että jos olisin Robinson Crusoe autiolla saarella (jossa sattumalta olisi infrastruktuuria käyttää tietokonetta ja kirjapainokin löytyisi), eikä Perjantaistakaan olisi havaintoa, olisiko se tyydyttävää kirjailijan elämää?! Ilman kaikkea myötäelämistä, tukijoita ja kirjojen lukijoita tästä ei tulisi yhtään mitään. Jouni piti kirjansa julkkareissa hienon puheen onnellisuudesta, jossa siteerasi pariakin kirjansa lähdettä. Puheen keskeinen sisältö on itse asiassa seurattavissa 27.2. lähetetystä Ylen aamu-tv:n haastattelusta (kesto 7 min., linkki avautuu erilliseen välilehteen), jossa Jouni puhui aiheesta “Onnellisuus on mielihyvää ja merkitystä”:

https://areena.yle.fi/1-50082166

Kiinalaista sananlaskua mukaellen, Jounin sanoin: “Jos haluat olla onnellinen tunnin — ota päiväunet. Jos haluat olla onnellinen päivän — mene kalaan. Jos haluat olla onnellinen kuukauden — mene naimisiin. Jos haluat olla onnellinen vuoden — peri omaisuutta. Jos haluat olla onnellinen koko loppuelämäsi — auta muita.”

Jaa sosiaalisessa mediassa: